Нацкорпус на Банковій вимагає розірвати угоду з Росією щодо Азовського моря

Нацкорпус на Банковій вимагає розірвати угоду з Росією щодо Азовського моря

Фото, відео
Укрінформ
Активісти партії “Національний корпус” і організації "Національні дружини" прийшли під Адміністрацію Президента і вимагають розірвання договору 2003 року між Україною і РФ щодо Азовського моря.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні виступаємо за те, щоб упродовж 30 днів був упоряджений і запроваджений військовий стан. І, в першу чергу, якщо військовий стан буде впроваджено без розриву дипломатичних відносин, без розриву відносин, які стосуються Азовського моря, цей військовий стан не буде потрібний нашій країні в цілому. Тобто, це, розрив дипломатичних відносин, що стосуються Азовського моря, навколо якого вчора сталася конфліктна ситуація з ініціативи країни-агресора Росії, а по-друге, - запровадження -військового стану", - сказав перед початком акції начальник штабу Нацкорпусу Родіон Кудряшов.

Він додав, що "ми повинні пояснити, що вже готові воювати і що за цю країну є кому воювати".

Також спікер Нацкорпусу Олександр Алфьоров зазначив, що активісти потім підуть під Верховну Раду і влаштують там перфоманс.

Нацкорпус влаштував перфоманс під Верховною Радою / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Також він наголосив, що активісти хочуть відкритого голосування у Раді за впровадження воєнного стану у понеділок.

На місці події перебувають кілька сотень осіб.

Вони також тримають прапори з символікою Нацкорпусу.

Біля місця проведення акції також перебувають правоохоронці, серед них - поліція діалогу.

Обстановка спокійна.

Окрім того, активісти вимагають націоналізації майна РФ на території України, безумовного права стріляти у відповідь для українських військових тощо.

Читайте також: Російські ЗМІ назвали імена поранених українських моряків

Як відомо, договір між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки підписаний 2003 року.

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16:00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-