Друзі України у парламенті Франції засудили агресію РФ на Азові

Друзі України у парламенті Франції засудили агресію РФ на Азові

Укрінформ
У верхній та нижній палатах парламенту Франції – Національній асамблеї та Сенаті – жорстко засудили акт агресії Росії проти України в Азовському морі.

Про це написали у Twitter голови груп дружби Франція-Україна у парламенті сенатор Ерве Морей та депутат Національної асамблеї Валерія Фор-Мунтян, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Неприпустима агресія, яка жорстко засуджується групою дружби Франція-Україна», - наголосив французький сенатор.

У свою чергу, депутат Національної асамблеї Валерія Фор-Мунтян також заявила про рішуче засудження «російських звірств після захоплення трьох українських кораблів» та спробу перекрити їм доступ до Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Читайте також: Латвія закликає світ відреагувати на ескалацію в Азовському морі

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Також о 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-