Латвія закликає світ відреагувати на ескалацію в Азовському морі

Латвія закликає світ відреагувати на ескалацію в Азовському морі

Укрінформ
Міжнародному співтовариству, ООН і ЄС зокрема, слід відреагувати на атаку кораблів російського військового флоту на кораблі ВМФ України.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс, повідомляє Delfi

"Міжнародній спільноті, як ООН, так і Євросоюзу слід відреагувати на атаку, здійснену кораблями військового флоту Росії на військові кораблі України", - заявив він.

За словами міністра, під час запланованого на сьогодні екстреного засідання Радбезу ООН представники наполягатимуть на тому, щоб Євросоюз зайняв активнішу позицію.

"Якщо станеться ескалація ситуації, то у розпорядженні ЄС є як дипломатичні, так і санкційні інструменти", - зазначив міністр.

Читайте також: Президент Литви засудила агресію РФ в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українські судна залишаються захопленими російським спецназом після того, як в Азовському морі по них було відкрито вогонь. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців отримали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями Президент Петро Порошенко скликав Військовий кабінет, під час якого підтримав пропозицію про введення воєнного стану і звернутися до Верховної Ради.

Під час брифінгу секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада в 16.00 парламент прийме рішення про введення воєнного стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації воно може бути скасоване будь-якої хвилини.

Також сьогодні на 18.00 за Києвом заплановано засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-