Фріз запевняє, що через воєнний стан вибори не перенесуть

Фріз запевняє, що через воєнний стан вибори не перенесуть

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз вважає, що Верховна Рада ухвалить виважене рішення щодо запровадження в Україні воєнного стану через агресію Росії в Азовському морі.

Про це вона сказала у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Я впевнена, що попри дискусії і плюралістичність думок Рада прийме виважене рішення, адже ми маємо ситуацію, коли маємо прямий акт агресії РФ проти України", - сказала вона.

Фріз уточнила, що в разі ухвалення Радою відповідного рішення права громадян не будуть обмежені, свобода слова не буде обмежуватись і загроз щодо перенесення виборів не буде.

"Там (у проекті рішення - ред.) є 24 пункти, що з них буде включено, будемо говорити після того, як буде все проголосовано. Але у будь-якому випадку Президент наголосив, що права громадян не будуть обмежені, свобода слова не буде обмежуватись і жодних загроз щодо перенесення виборів не буде", - сказала вона і додала, що не слід спекулювати на тему перенесення виборів.

Читайте також: На житті українців воєнний стан не позначиться — Шкіряк

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Також Росія захопила три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-