Клімкін заявляє, що з Угорщиною не буде дискусій, як тлумачити закони України

Клімкін заявляє, що з Угорщиною не буде дискусій, як тлумачити закони України

Укрінформ
Київ не дискутуватиме з Будапештом про те, яким чином тлумачити українські закони на території України.

Про це у своєму Twitter написав у п'ятницю міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми не дискутуємо з угорською стороною, як мають тлумачитися українські закони на українській території. Саме це і багато інших важливих питань обговоримо на українсько-угорських консульських 28 листопада у Києві, а також під час моїх наступних зустрічей з П. Сіярто", — зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю DW заявив, що видача угорських паспортів громадянам України не суперечить українському законодавству.

Раніше сайт "Миротворець" опублікував список з понад 300 імен українських чиновників, які, як стверджується, отримали угорські паспорти. Після цієї публікації у Закарпатській облдержадміністрації заявили, що проведуть перевірку наведених на сайті даних.

Читайте також: Сіярто заявив, що в українських законах не заборонено мати паспорт Угорщини

Конфлікт між Будапештом і Києвом розгорівся після ухвалення закону України про освіту, який визначає мовою навчального процесу українську. У вересні цього року відносини загострилися після оприлюднення відео, на якому зафіксовано процедуру видачі угорських паспортів на Закарпатті. Київ відповів на це висланням угорського консула в Береговому. Зокрема, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що угорський консул порушив законодавство України, Віденську конвенцію про консульські зносини та ще й закликав приховувати отримання угорського громадянства. Будапешт також вислав українського консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-