Кремль провалився у досягненні своїх цілей в Україні – європейський експерт

Кремль провалився у досягненні своїх цілей в Україні – європейський експерт

Укрінформ
Дії Російської Федерації у 2014 році, які призвели до анексії Криму та дестабілізації на сході України, були поворотним моментом, який ознаменував грубе порушення міжнародного правопорядку. Але Росія провалилася у досягненні своїх цілей в Україні.

Таку заяву 22 листопада у Брюсселі зробив експерт Європейського центру політичної стратегії та Німецького фонду Маршалла Барт Шевчік (Bart Szewczyk) під час засідання Комітету Європарламенту із закордонних справ, яке було присвячено визначенню стратегії ЄС у відносинах з Російською Федерацією.

«Росія намагалася створити хаос в Україні, анексувавши Крим та втрутившись у ситуацію на Сході України, що вже призвело до 10 тисяч жертв. Російські мрії про «Новоросію», оприлюднені у 2014-2015 роках, погрожували подальшим розрізанням України. Але Росія провалилася у досягненні власних завдань. Уряд України знаходиться при владі, її громадянське суспільство продемонструвало надзвичайну стійкість і рішучість протягом минулих чотирьох років», - сказав європейський експерт.

Він окремо наголосив, що найбільшою загрозою для себе режим Кремля вважає існування поряд із собою вільної демократичної України.

Читайте також: Москва втрачає вплив на найближчих сусідів – європейський експерт

«Фундаментальне занепокоєння Росії, яке полягало у перспективі знаходитися поряд із демократичною Україною, збулося. Демократи в Києві є чи не більшою загрозою для Москви, ніж такі ж демократи у Вільнюсі, Таллінні або у Ризі», - додав Шевчік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-