Президент: Меседж для Москви - розстаємося остаточно і безповоротно

Президент: Меседж для Москви - розстаємося остаточно і безповоротно

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що загрозу реваншу проросійських, антинатовських, антиєвропейських сил не слід перебільшувати, водночас він закликав її не ігнорувати.  

Про це Глава держави заявив, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це (закріплення в Конституції курсу України на вступ до ЄС і НАТО - ред.) просто додаткова гарантія від реваншу проросійських, антинатовських, антиєвропейських сил. Загрозу такого реваншу я точно не хочу перебільшувати, але так само закликаю його не ігнорувати і не недооцінювати", - сказав Порошенко.

На його переконання, гарантування невідворотності європейського та євроатлантичного курсу - це наша відповідальність перед теперішнім та майбутніми поколіннями.  

Водночас, зазначив Порошенко, закріпленням у Конституції обов’язковості курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу ми посилаємо дуже потужний месидж про серйозність і незворотність своїх намірів нашим партнерам по обидва боки Атлантики.  

"Фіксуючи в Конституції обов’язковість курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу, ми посилаємо меседж і до Москви: розстаємося остаточно і безповоротно. Росія як країна-агресор не має і не матиме вето на наш вступ ані до НАТО, ані до Європейського Союзу. Ще раз наголошую - питати дозволу ми ні в кого не будемо. Це суверенне право України як країни, яка впевнено йде своїм шляхом", - наголосив Президент.

Читайте також: За 70 років ніхто не наважився атакувати жодного члена НАТО — Порошенко

Як повідомлялося, Конституційний Суд у четвер надав позитивний висновок президентському законопроекту №9037 про внесення змін до Конституції в частині вступу до ЄС і НАТО.

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону №9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Верховна Рада 20 вересня включила відповідний законопроект до порядку денного сесії та направила до Конституційного Суду для отримання висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-