За 70 років ніхто не наважився атакувати жодного члена НАТО — Порошенко

За 70 років ніхто не наважився атакувати жодного члена НАТО — Порошенко

Фото
Укрінформ
Організація Північноатлантичного договору наразі є найефективнішою і найбільш організованою колективною системою безпеки та оборони, і за майже 70 років ніхто не наважився атакувати жодного, навіть найменшого члена НАТО.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рада прийняла у першому читанні зміни до Конституції / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

"НАТО - найефективніша, найсильніша та найбільш організована колективна система безпеки і оборони. За майже сім десятиліть функціонування НАТО жодна країна не наважилася атакувати жодного, навіть найменшого члена Альянсу", - сказав Порошенко.

Водночас Президент підкреслив, що до НАТО Україна прямує не з порожніми руками.

Він підкреслив, що протягом останніх років українці створили сильну і боєздатну армію, яка має колосальний досвід відбиття російської агресії і яка реалізує амбітну програму переходу від радянських до натовських стандартів шляхом безпрецедентної кількості спільних навчань, виконання річних національних програм, досягнення сумісності всього сектору безпеки та оборони.

Глава держави переконаний, що українська армія зможе суттєво посилити східний фланг НАТО.

"Той же факт, що на сході ми боронимо точно не лише себе, а всю європейську цивілізацію, істотно посилює наше моральне право претендувати на вступ до Європейського Союзу в якості повноправного члена", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Рада прийняла у першому читанні зміни до Конституції

Як повідомлялося, Конституційний суд у четвер надав позитивний висновок щодо президентського законопроекта № 9037 про внесення змін до Конституції в частині вступу до ЄС і НАТО.

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону №9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Верховна Рада 20 вересня включила відповідний законопроект до порядку денного сесії та направила до Конституційного суду для отримання висновку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-