Президент про курс до ЄС і НАТО: Не бачу аргументів не голосувати

Президент про курс до ЄС і НАТО: Не бачу аргументів не голосувати

Відео
Укрінформ
Петро Порошенко не бачить аргументів, які б дозволили народним депутатам не голосувати за проект закону про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на вступ до ЄС і НАТО.

Про це він заявив, виступаючи у четвер в парламенті, який почав розгляд відповідного законопроекту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я не бачу аргументів не голосувати, не розумію цих аргументів і не сприймаю їх”, - сказав Президент.

На його думку, силою Основного закону вказані зміни зобов’яжуть українську владу - будь-яку і всі її гілки - забезпечувати вступ України до ЄС і НАТО.

Глава держави зауважив, що за останні чотири роки українці здолали “величезну дистанцію” на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. За його словами, нині Україна та Євросоюз наблизилися один до одного як ніколи раніше, а жодна держава, яка не є членом НАТО, не має таких близьких відносин з НАТО, як Україна.

Президент підкреслив, що це все завдяки людям, які п’ять років тому здійснили Революцію гідності.

Водночас він зазначив, що якщо порівнювати з країнами-сусідами, то Україна “надзвичайно сильно запізнюється і відстає”. Так, Порошенко нагадав, що Польща, Угорщина та Чехія ще в березні 1999 року вступили до НАТО, а в травні 2004 року - до Євросоюзу, разом із Словенією, Словаччиною і країнами Балтії.

“А ми на той момент навіть у двері не постукали до цих двох найуспішніших міжнародних союзів. А ми в тому ж таки 2004 році ледве-ледве зірвали план прикувати Україну до єдиного російського економічного простору”, - додав Порошенко.

Читайте також: Порошенко прибув до Ради

Як повідомлялося, Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Верховна Рада 21 вересня включила до порядку денного сесії та направила до Конституційного суду президентський законопроект про зміни до Конституції щодо курсу України на вступ до НАТО і ЄС.

У четвер, 22 листопада, Конституційний суд надав позитивний висновок щодо цього законопроекту про закріплення в Конституції європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-