Рада вирішила засідати, доки не ухвалить бюджет

Рада вирішила засідати, доки не ухвалить бюджет

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за продовження вечірнього засідання до завершення розгляду питання ухвалення державного бюджету на 2019 рік.

За відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання ВР України / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

При цьому за ухвалення такого рішення парламентарії голосували чотири рази. Перший раз, на початку ранкового засідання, відповідну пропозицію Голови Верховної Ради Андрія Парубія підтримали лише 180 народних депутатів. Інші рази кількість голосів становила 217, 223 та 226.

Читайте також: Україна очікує майже $2 мільярди від МВФ одразу після ухвалення бюджету

"Я ставлю на голосування пропозицію, щоб ми продовжили вечірнє засідання Верховної Ради України до завершення усіх питань бюджету. Це - прийняття бюджету. І я прошу всіх підтримати і проголосувати. Це загальний інтерес, це наша загальна позиція: нам треба певний запас часу. Прийняття бюджету - це питання, важливе для всієї країни, це не питання коаліції. Ми всі будемо нести відповідальність, якщо не зможемо забезпечити соціально-економічну стабільність. Ми просимо тільки одного: дайте ще дві години для прийняття бюджету", - заявив Парубій. 

При цьому спікер спрогнозував, що завершити розгляд бюджетних питань Рада зможе "до восьмої-дев'ятої вечора".

Як повідомлялося, згідно з порядком денним, Рада у четвер, 22 листопада, має розглянути у другому читання проект бюджету-2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-