За останні чотири роки в Україні досягли значного прогресу - Мінгареллі

За останні чотири роки в Україні досягли значного прогресу - Мінгареллі

Укрінформ
Протягом останніх чотирьох років завдяки нинішньому політичному керівництву держави в Україні у різних сферах досягнуто значного прогресу та відбувається покращення життя.

Про це заявив Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на зустрічі Європейської бізнес-асоціації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо визнати, що за останні чотири роки в цій країні було досягнуто значного прогресу, і це завдяки нинішньому політичному керівництву. Я не буду повторювати всі ті сфери, де було досягнуто значного прогресу. Від державних закупівель до макрофінансової стабільності, від системи охорони здоров'я до пенсійної системи, від освіти до енергетичного сектора. Але всі ми знаємо, що багато чого зроблено і, що завдяки цьому прогресу відбувається значне покращення умов життя українського народу", - зазначив дипломат.

Так, Мінгареллі підкреслив, що глибока та всеосяжна торговельна угода між Україною та ЄС є прикладом, за його словами, однієї з найамбітніших угод, які Євросоюз мав з будь-якою країною-партнером.

Читайте також: Україна може стати одним з ключових гравців енергоринку ЄС — Мінгареллі

"Ми також знаємо, що Україна у економічному аспекті все більше інтегрується з Євросоюзом. Сьогодні 42% українського експорту йдуть на ринок ЄС, а чотири роки тому ця цифра становила 25%. Це означає, що Україна спромоглася переорієнтуватися на західні країни, і ми вважаємо, що це в інтересах суверенної та незалежної України", - заважив посол.

Крім того, він додав, що вирішити завдання із забезпечення макрофінансової стабільності, створення сильних інституцій, залучення іноземних інвестицій Україні може допомогти Угода про асоціацію. У цьому контексті Мінгареллі зауважив, що угода, перш за все, стосується верховенства права, належного управління, прозорості та чесних правил як для бізнесу, так і для держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-