У МЗС привітали обрання Кім Чен Янга головою Інтерполу

У МЗС привітали обрання Кім Чен Янга головою Інтерполу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вітає обрання Кім Чен Янга головою Інтерполу і обіцяє всіляко підтримувати його зусилля задля зміцнення авторитету цього механізму правоохоронної співпраці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Ми вітаємо обрання представника Республіки Корея Кім Чен Янга на посаду Голови Інтерполу. Всіляко підтримуватимемо його зусилля задля зміцнення ефективності і авторитету цього важливого механізму глобального правоохоронного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МЗС, з моменту, коли Росія зробила спробу отримати контроль над Інтерполом, висунувши свого кандидата на посаду глави цієї організації, українські дипломати, наша національна поліція провели активну кампанію з країнами-партнерами. Її метою було недопущення реалізації задумів Російської Федерації щодо використання цієї авторитетної міжнародної організації для ще масштабнішого втручання, саботажу, підриву зусиль міжнародного співтовариства щодо досягнення Інтерполом статутних цілей, а також для виконання планів російських спецслужб на території іноземних країн.

"Ця ситуація ще раз підкреслила важливість посилення взаємодії демократичних країн світу на всіх багатосторонніх майданчиках для потреб недопущення використання міжнародних організацій для здійснення Москвою своїх недоброчесних і агресивних планів", - акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Кім Чен Янга з Південної Кореї обрали президентом Інтерполу.

Як відомо, Кім Чен Янг був виконуючим обов'язки голови організації після того, як колишній очільник організації Мен Хунвей після арешту в Китаї подав у відставку 7 жовтня.

Читайте також: Діаспора закликає Австралію блокувати обрання росіянина головою Інтерполу

Крім Кім Чен Янга на посаду претендував представник Росії Олександр Прокопчук, який з 2016 року обіймав посаду віце-президента організації.

Кандидатуру Прокопчука активно бойкотувала міжнародна спільнота. Так, депутат Європейського парламенту Ребека Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо відомство очолить російский генерал. Сенатори США зверталися до адміністрації США і членів Генасамблеї Інтерполу із закликом не допустити обрання Прокопчука.

МЗС України та Литви також заявляли про можливе призупинення членства в організації в разі обрання президентом Інтерполу представника РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-