Діаспора закликає Австралію блокувати обрання росіянина головою Інтерполу

Діаспора закликає Австралію блокувати обрання росіянина головою Інтерполу

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії закликає уряд Австралії не підтримувати обрання представника РФ на пост президента Інтерполу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на заяву СУОА, розміщену в тому числі й на ФБ-сторінці організації.

“Офіційній особі Російської Федерації за жодних обставин не може бути дозволено нести відповідальність за виконання цих (президента Інтерполу – ред.) обов’язків. Їх послужний список добре відомий змовами, втручаннями, проникненнями на міжнародному рівні. Ми закликаємо уряд Австралії виступити проти цього та заохотити інші країни категорично голосувати – “ні”, - йдеться у заяві СУОА.

У повідомленні також роз’яснюється, чому Австралія може стати добрим каталізатором кампанії з блокування обрання генерал-майора поліції РФ Олександра Прокопчука очільником Інтерполу.

Зокрема відзначається прикрий досвід Австралії у питаннях “співпраці” з російськими органами безпеки, поліцією та військовими у справі МН17, коли російська сторона спочатку відмовила у доступі до місця злочину, а в подальшому зовсім відмовлялася від співпраці.

“У той час, коли є беззаперечні докази російського втручання у виборчі процеси країн, їхнього кібервтручання - голосування “так” призвело б до абсолютної міжнародної катастрофи”, - йдеться у заяві.

Австралійське українство закликає свій уряд “наполегливо рекомендувати” відповідним держорганам, відповідальним за Інтерпол, провести жорстку та швидку кампанію проти намірів Російської Федерації та її представника, який прагне очолити організацію міжнародної безпеки.

“Хоча Австралія ввела санкції проти Російської Федерації через збиття MH17 і російської агресії на сході України та анексії Криму, сьогодні знову прийшов час проявити міжнародне лідерство і гарантувати, що наші міжнародні партнери розуміють нашу безкомпромісну позицію”, - підсумовує документ.

Як повідомляв Укрінформ, фаворитом на виборах нового глави Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006-го по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо відомство очолить Прокопчук.

Вибори нового очільника Інтерполу пройдуть 21 листопада. Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол мають після того, як наприкінці вересня зник глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей і згодом з'явився в Китаї, де щодо нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-