Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він.

У залі зареєструвалися 335 народних депутатів.

Читайте також: Парубій сподівається, що бюджет-2019 ухвалять без "всенощної"

Засідання Верховної Ради України / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у вівторок, 20 листопада, планує розглянути подання генерального прокурора на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна ("Воля народу"). За даними слідства, Березкін причетний до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку. Напередодні комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав законним подання генпрокурора щодо надання згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності. Розгляд подання у залі Ради заплановано третім питанням.

Перед цим, на початку пленарного засідання, парламентарії мають намір завершити розгляд у першому читанні законопроекту № 6598 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)», який було розпочато минулого пленарного четверга, 8 листопада.

Після цього депутати планують розглянути у першому читанні законопроект 7267 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними".

До порядку денного Рада у вівторок планує включити кілька законопроектів, зокрема урядовий проект закону 9241 "Про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо фінансового забезпечення Конституційного Суду України" та 9068 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері".

Далі передбачено блок питань аграрної політики. Відтак, депутати мають розглянути урядовий законопроект №4611 «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують з харчовими продуктами», а також три проекти "Про сільськогосподарську кооперацію". До того ж, друге читання має пройти законопроект №7060 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності».

Окрім того, Рада планує включити до порядку денного та направити до Конституційного Суду законопроекти №8380 і №8329, які стосуються внесення змін до Конституції України задля перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

Також пленарного вівторка для повторного розгляду з пропозиціями Президента України до парламенту вноситься закон "Про приватну детективну (розшукову) діяльність" (№3726). Депутати ухвалили його 13 квітня 2018 року, проте 7 червня глава держави наклав на нього вето. При цьому зазначалося, що в законі сформовано перелік дозволених видів приватних детективних послуг без урахування вимог низки законодавчих актів України.

Окремими блоками ВР розгляне низку проектів постанов щодо перейменування населених пунктів Івано-Франківської, Черкаської, Київської та Харківської областей, а також щодо зміни в адміністративно-територіальному устрої на Донеччині та Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-