МЗС прокоментувало родинні зв'язки дипломата Прокопчука з кандидатом у президенти Інтерполу

МЗС прокоментувало родинні зв'язки дипломата Прокопчука з кандидатом у президенти Інтерполу

Укрінформ
За весь час після початку російської агресії постпред України при ОБСЄ Ігор Прокопчук не вчинив жодних дій, які могли б його скомпрометувати або завдати шкоди національним інтересам України.

Про це йдеться у відповіді прес-служби МЗС України на звернення мас-медіа щодо родинних зв'язків постпреда України при ОБСЄ з кандидатом у президенти Інтерполу Олександром Прокопчуком.

"За весь час після початку російської збройної агресії проти України не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України. Його щоденна самовіддана робота в ОБСЄ говорить сама за себе та заслужила на високу оцінку з боку наших друзів і партнерів", - зазначили у МЗС.

Читайте також: Інтерпол на чолі з генералом РФ можуть "нацькувати" на активістів у Криму - ФВР

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що боротьба України проти російської агресії - це війна за остаточний розпад російсько-радянської імперії, яка розкидала по обидві сторони лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. "Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - зауважили в МЗС.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Прокопчук Ігор Васильович, молодший рідний брат кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Васильовича Прокопчука, вже вісім з половиною років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні. В цілому він перебуває у закордонному відрядженні більше 10 років, до свого призначення у Відень був послом України у Литві.

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що Ігор Прокопчук є братом Олександра Прокопчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-