ПА НАТО виступає за чітку перспективу членства для України

ПА НАТО виступає за чітку перспективу членства для України

Звіт
Укрінформ
Парламентська асамблея НАТО виступає за надання Україні чіткої перспективи членства у Альянсі.

Про це йдеться у спеціальному звіті Парламентської асамблеї НАТО "Протидія російським гібридним загрозам: оновлення", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Грузії, Україні та Молдові, а також країнам Західних Балкан слід дати чітку перспективу членства як у НАТО, так і в ЄС. Їх прийняття має грунтуватися виключно на втіленні критеріїв членства", - йдеться у звіті.

У документі також міститься заклик до вирішення проблем "сірих зон" у Східній Європі. "Аби обмежити простір для російської гібридної війни, повинна бути вирішена проблема "сірих зон" у Східній Європі. Залишаючи країни Східної Європи у невизначеності, ми заохочуватимемо подальшу російську агресію та напруженість у відносинах із Заходом", - стверджує автор звіту, депутат верхньої палати парламенту Великої Британії Лорд Джоплінг.

Читайте також: У НАТО відзначили вклад України в боротьбу з гібридними загрозами

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО проходить у канадському Галіфаксі. Членам української делегації вдалося успішно провести кілька важливих правок до підсумкових документів, які будуть винесені на обговорення делегатів сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-