Україна закликає Канаду посилити санкції проти РФ

Україна закликає Канаду посилити санкції проти РФ

Укрінформ
Україна закликає Канаду посилити санкційний тиск на Росію через проведення Кремлем псевдовиборів на окупованому Донбасі та блокування процесу звільнення заручників і політв'язнів Кремля.

Про це повідомила уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час зустрічі із депутатом парламенту Канади, співголовою групи дружби Канада - Україна Борисом Вжесневським, інформує прес-служба українського парламенту.

"Ми закликаємо Канаду посилити санкційний тиск на РФ через проведення Кремлем псевдовиборів на окупованому Донбасі та блокування процесу звільнення заручників і політв’язнів Кремля", - сказала Геращенко.

Уточнюється, що зустріч першого віце-спікера Ірини Геращенко у складі парламентської делегації на чолі із головою Постійної делегації Верховної Ради України у ПА НАТО Іриною Фріз, народними депутатами України Оксаною Юринець та Ольгою Бєльковою з Борисом Вжесневським, який також очолює канадську парламентську делегацію в НАТО, відбулася 17 листопада у м.Галіфаксі (Канада). 

Народні депутати України запросили представників канадської делегації взяти участь у спостереженні за парламентськими та президенстськими виборами в Україні у 2019 році.

Під час зустрічі співрозмовники також приділили особливу увагу військовій агресії РФ проти України та проблематиці резолюції ООН 1325 "Жінки. Мир і безпека".

"Канада виступає за посилення ролі жінок у миротворчих процесах і миротворчих місіях. Ми займаємо таку ж позицію і підтримуємо всі проекти, направлені на посилення ролі жінок у миротворчих процесах, підтримку жінок, які постраждали від конфлікту на Донбасі", - наголосила Геращенко.

Читайте також: Геращенко запросила спостерігачів з Канади на вибори до України

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея НАТО триває цього тижня у канадському Галіфаксі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-