Ніколи українсько-американські взаємини не були такими міцними й плідними — Порошенко

Ніколи українсько-американські взаємини не були такими міцними й плідними — Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що спільна заява за результатами засідання Комісії стратегічного партнерства Україна—США відкриває широкі горизонти партнерства.

Про це Глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю обнадійливі результати роботи відновленої після тривалої паузи українсько-американської Комісії стратегічного партнерства. Вдячний Президенту Дональду Трампу, Держсекретареві Помпео та всім американським друзям за надійне плече підтримки і непохитну солідарність з Україною! Закладено надійну основу для нарощування успіху нашої двосторонньої співпраці в політичній, безпековій, оборонній, інвестиційно-економічній та енергетичній галузях», — висловився Порошенко.

За його словами, свідченням основи для нарощування успіху двосторонньої співпраці є Спільна заява за результатами засідання, «яка відкриває широкі горизонти партнерства — від спільної протидії російській агресії та зміцнення політики міжнародних санкцій проти Кремля, підтримку інтеграції в НАТО — до зміцнення торговельних відносин, збільшення інвестицій, посилення військового співробітництва та протидії російській енергетичній експансії».

«Важливими є визнання прогресу України на шляху реформ та у зміцненні нашої оборонної стійкості, рівно як і підтвердження відданості Вашингтону і надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Ніколи в історії українсько-американські взаємини не були настільки міцними, плідними та багатообіцяючими»,— наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада 2018 року у Вашингтоні, Округ Колумбія, відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та державного секретаря США Майка Помпео з метою проведення пленарного засідання Комісії стратегічного партнерства Україна—США, яке покликане відзначити десяту річницю підписання Хартії Україна—США про стратегічне партнерство.

Цей документ визначає засадничі принципи взаємин між нашими двома демократіями. Пленарне засідання також стало нагодою для опрацювання механізмів подальшого досягнення цілей відносин Україна—США, визначених Президентами Петром Порошенком та Дональдом Трампом в ході їх попередніх двосторонніх зустрічей.

Читайте також: США засуджують дії РФ у Криму, Чорному й Азовському морях і зберігають санкції

Міністр закордонних справ Павло Клімкін та державний секретар Майк Помпео розраховують на подальше зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США і домовилися провести наступне засідання Комісії стратегічного партнерства у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-