США засуджують дії РФ у Криму, Чорному й Азовському морях і зберігають санкції

США засуджують дії РФ у Криму, Чорному й Азовському морях і зберігають санкції

Заява
Укрінформ
США ще раз підтвердили свою відданість декларації Держсекретаря Помпео від 25 липня цього року щодо невизнання спроби анексії Криму Росією.

Про це сказано у спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна–США, опублікованій на сайті Посольства України у США.

Крім того, Сполучені Штати підтвердили свою відданість справі підтримки санкцій щодо Росії, аж поки та не поверне контроль над Кримом Україні.

"Сполучені Штати підтвердили свою відданість справі підтримки санкцій щодо Росії через її агресію проти України доки Росія повністю не виконає Мінські домовленості та не поверне контроль над Кримом Україні", – сказано в заяві.

Крім того, обидві сторони підкреслили потребу подальшого посилення спроможності України протидіяти російській агресії, вкотре підтвердили важливість Мінських домовленостей для припинення російської агресії, а також наголосили на необхідності відновлення контролю України над своїми територіями, які тимчасово окуповані або контролюються Росією – Кримом та окремими районами Донецької та Луганської областей.

Обидві сторони вирішили, що розміщення повноцінних сил міжнародної безпеки під мандатом ООН на підконтрольних Росії територіях Донбасу, включно із українсько-російським кордоном, створить необхідні безпекові умови для повної імплементації Мінських домовленостей.

Читайте також: Україна не має більшого друга, ніж США - держсекретар Помпео

"США ще раз підтвердили свою відданість Декларації держсекретаря Помпео від 25 липня 2018 р. щодо невизнання спроби анексії Криму Росією, а також засудили агресивні дії Росії проти міжнародних морських перевізників, які прямують Чорним та Азовськими морями та через Керченську протоку до українських портів. Обидві сторони підкреслили, що агресивна діяльність Росії в Азовському морі створила нові безпекові, економічні, соціальні та екологічні загрози для цілого азовсько-чорноморського регіону", – зазначено в заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-