Посла Угорщини викликали “на килим” до МЗС України

Посла Угорщини викликали “на килим” до МЗС України

Укрінформ
Посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто викликали до МЗС через висловлювання угорських урядовців щодо України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"16 листопада 2018 року до МЗС України було запрошено новопризначеного посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому був висловлений рішучий протест у зв’язку з останніми заявами прем’єр-міністра Угорщини В.Орбана та віце-прем’єр-міністра з питань національної політики Ж.Шем`єна щодо України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо у контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств у жовтні 2018 року щодо вирішення проблемних питань між Україною та Угорщиною.

Читайте також: Польща - проти блокування Угорщиною співпраці України з НАТО

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 15 листопада заявив, що домовленості з владою України неможливі. Як відомо Угорщина блокує засідання Комісії Україна-НАТО через положення Закону про освіту стосовно того, що мовою освіти в Україні є державна, українська мова, заявляючи, що це порушує права угорців, які проживають в Україні, на освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-