Не лише Javelin та Island: Чалий розповів про

Не лише Javelin та Island: Чалий розповів про "прагматичну взаємодію" зі США

Укрінформ
Після отримання Україною американських протитанкових систем Javelin та патрульних морських катерів Island Київ і Вашингтон працюють над можливими поставками інших видів озброєнь.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий.

"Після того, як США надали Україні протитанкові озброєння, катери, ми думаємо над наступними питаннями, і не тільки думаємо, але також взаємодіємо дуже прагматично з американською стороною", - зауважив український дипломат.

Він також підкреслив, що ці питання обговорюватимуться на першому засіданні оновленої Комісії стратегічного партнерства Україна-США, запланованому на п'ятницю. "Ми працюємо зараз над тим, щоби зміни до українського законодавства дозволили прямі закупівлі військової техніки і озброєння, без посередників. І ці зміни можуть відкрити нові можливості для нашої взаємодії зі США", - зазначив посол.

Читайте також: Торговий баланс між Україною і США перемістився на нашу користь — Чалий

Утім, наголосив він, це передбачає "дорогу з двостороннім рухом". "Тому сьогодні є така позиція в Білому домі та в інших відповідних структурах США, що чим більше озброєнь Україна закуповуватиме у Сполучених Штатів, тим більше отримає по прямій безоплатній допомозі. Тобто, це пов'язані процеси, і я вважаю, що нам доцільно йти саме таким шляхом", - зауважив Чалий.

Він пояснив, що американська сторона має певні типи озброєнь, яких Україна не виробляє, але дуже їх потребує. "Ми якраз над цим працюємо. Кожна така угода і домовленість передбачає підготовчий період, тому я думаю, ви побачите результат наступного року", - підсумував посол України в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-