Торговий баланс між Україною і США перемістився на нашу користь — Чалий

Торговий баланс між Україною і США перемістився на нашу користь — Чалий

Укрінформ
За останній час Україна значно наростила темпи експорту продукції до Сполучених Штатів та добилася позитивного балансу у двосторонній торгівлі зі США.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу посол України у Вашингтоні Валерій Чалий.

"Зараз саме Україна наростила експорт до Сполучених Штатів. Торговельний баланс між двома країнами сьогодні перемістився на нашу користь. Експорт з України до США зріс набагато більшими темпами, ніж імпорт в Україну зі США", - зазначив дипломат.

Він підкреслив, що, зокрема, минулий рік показав істотний прогрес: "Ми збільшили товарообіг в 1,6 раза, а далі можливості у нас дуже великі".

У цьому зв'язку посол зазначив, що зараз Україна використовує свій потенціал торгівлі зі Штатами лише на третину.

Читайте також: Україна і США посилять взаємодію проти "обхідних" газопроводів РФ – Чалий

"Тому наше завдання – створювати умови для поглиблення цієї співпраці, однак це неможливо без постійного діалогу на всіх рівнях", - зауважив Чалий.

Він звернув увагу, що нині інтенсивність приїзду в Україну американських експертних груп, які оцінюють можливості взаємодії, збільшилась у рази. "Україна стала одним із напрямів постійних поїздок таких передових груп зі США вже цього року, а наступного динаміка тільки зростатиме", - зазначив дипломат.

Посол також навів приклад "успішного візиту" в Україну міністра енергетики США Ріка Перрі. "Таку інтенсивність взаємодії треба зберігати й далі, а по змозі посилювати. І Посольство до цього готове", - зауважив Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-