Україна і США посилять взаємодію проти

Україна і США посилять взаємодію проти "обхідних" газопроводів РФ – Чалий

Укрінформ
Українська сторона вже досягла рівня стратегічного партнерства зі США у сфері безпеки та оборони й має намір так само посилити взаємодію в енергетичному секторі, зокрема, щодо спільної протидії російським газопроводам в обхід України.

Таку позицію висловив у інтерв'ю Укрінформу Посол України у Вашингтоні Валерій Чалий.

"Зараз можу сказати, що, принаймні у сфері безпеки й оборони ми дійсно маємо стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами, і будемо розвивати його, передусім, в енергетичній сфері. Зокрема, у спільній протидії побудові обхідних газопроводів повз Україну", – зауважив дипломат.

Крім того, зазначив він, співпраця у секторі енергетики включатиме диверсифікацію поставок в Україну ядерного та інших видів палива.

"Тобто, це конкретні речі, які виводять рівень наших відносин на дійсно стратегічний. І я сподіваюсь, що в майбутньому це охопить також економічні проекти", – додав Чалий.

Читайте також: Посольству України у США дошкуляють “фейковими дзвінками” - Чалий

Посол наголосив, що перше засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна–США, заплановане на п'ятницю, 16 листопада, є сигналом переходу до дуже прагматичних і конкретних взаємин між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-