США після виборів в Україні співпрацюватимуть з тими, хто збереже єврокурс - Чалий

США після виборів в Україні співпрацюватимуть з тими, хто збереже єврокурс - Чалий

Укрінформ
США, вочевидь, підтримають рішення українського народу на виборах наступного року, однак співпрацюватимуть надалі з тими лідерами й політичними силами, які зберігатимуть європейський і євроатлантичний курс України.

Таке переконання висловив у інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий.

"На мій погляд, американський уряд буде продовжувати взаємодію з тими політичними представниками, яких підтримає український народ. Все дуже просто", - сказав дипломат у відповідь на прохання прокоментувати своє бачення позиції США щодо виборів в Україні наступного року.

Водночас, він підкреслив, що хотів би бачити, як сьогоднішній рівень взаємовідносин між двома країнами розвиватиметься, а не зменшуватиметься. "Звичайно, хотілося би бачити послідовність у зовнішній політиці України та незмінність зовнішньополітичного курсу та його темпів", - додав Чалий.

Читайте також: Україна і США посилять взаємодію проти "обхідних" газопроводів РФ – Чалий

Посол також висловив переконання, що Сполучені Штати "вітали би взаємодію з тими політиками, які продовжуватимуть обраний курс реформ і обраний геополітичний курс – на зближення з євроатлантичними, європейськими структурами". За його словами, очевидно, прямої підтримки українських кандидатів чи партій на виборах з боку США не буде, "але готовність співпраці, звичайно, матиме місце з тими, хто зберігатиме цей курс".

Як відомо, вибори Президента України мають відбутись у березні, до Верховної Ради - наприкінці жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-