США обіцяють посилити санкції проти Росії за бутафорські вибори на Донбасі

США обіцяють посилити санкції проти Росії за бутафорські вибори на Донбасі

Заява
Укрінформ
Офіційний Вашингтон назвав нелегітимною і "бутафорською" спробу Росії провести на Донбасі так звані "вибори" в порушення Мінських угод та пообіцяв продовжувати запровадження санкцій проти РФ.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати приєднуються до наших європейських союзників і партнерів у засудженні бутафорських "виборів" 11 листопада на підконтрольних Росії територіях східної України. Вчорашні нелегітимні процеси були спробою Москви поставити своїх довірених маріонеток на Донбасі, у так званих "Донецькій і Луганській народних республіках", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

У Держдепі нагадали, що утворення "Л/ДНР" не мають місця ні в Мінських угодах, ні в конституційному уряді України, і повинні бути ліквідовані як незаконні збройні формування.

"Якщо Росія розраховує, що незаконні "вибори" 11 листопада призведуть до міжнародного визнання її маріонеток, то реакція міжнародного суспільства доведе, що вона помиляється. ОБСЄ відмовилася моніторити вчорашній фарс. Дії Росії були засуджені у столицях з обох берегів Атлантики, а також на засіданнях Ради безпеки ООН та ОБСЄ", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Україна наполягатиме, щоб РФ "заплатила" за фейкові вибори на Донбасі

"Сполучені Штати і Європейський Союз виступили одностайно проти порушення суверенітету й територіальної цілісності України, що відбулося вчора. Ми продовжимо запроваджувати санкції проти Росії, пов'язані з її діями в Україні, доки Москва повністю не виконає Мінські угоди та не поверне контроль над Кримом Україні", - наголосили в Державному департаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Росія організувала та провела на підконтрольних їй територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-