У Берліні поки не знають дату

У Берліні поки не знають дату "нормандської зустрічі"

Укрінформ
Діалог на рівні дипломатів щодо місії ООН для Донбасу йде постійно, однак коли зустрінуться глави зовнішньополітичних відомств країн "нормандського формату", в Берліні поки не знають.

Про це сказала офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар на брифінгу в Берліні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі немає дати нової зустрічі міністрів закордонних справ, яку я могла б зараз тут проанонсувати", - сказала Адебар, нагадавши, що попередня подібна зустріч відбулася в Берліні в червні.

Дипломат запевнила, що для німецького міністра Гайко Мааса, як і для всього федерального уряду, це - важлива тема. За її словами, йде безперервний діалог на рівні політичних директорів МЗС та інших чиновників, особливо інтенсивний він з питання миротворчої місії ООН.

Адебар також відмовилася дати оцінку так званим виборам в ОРДЛО, оскільки Берлін взагалі не вважає їх легітимними.

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зейберт у свою чергу зазначив, що канцлер Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон уже висловили свою спільну позицію з цього приводу, назвавши "вибори" незаконними. Прес-секретар Меркель додав, що Берлін вітає заяву, зроблену напередодні в Парижі українським лідером Петром Порошенком стосовно Станиці Луганської. Водночас він нагадав, що виконання положень Минських угод є обов'язком обох сторін.

Читайте також: Меркель і Макрон: "Вибори" на окупованому Донбасі підривають суверенітет України

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня в Берліні відбулася зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" - України, Німеччини, Франції та Росії.

26 липня в Берліні учасники зустрічі "нормандської четвірки" на рівні политдиректоров домовилися продовжити обговорення формату розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі. Пізніше в МЗС РФ заявили, що наступна зустріч у такому ж форматі може відбутися восени.

Що стосується зустрічі на рівні глав держав, то Росія не погоджується на її проведення до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-