Гройсман створив групу з оновлення концепції реформи місцевого самоврядування

Гройсман створив групу з оновлення концепції реформи місцевого самоврядування

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман створив робочу групу, яка працюватиме над оновленням концепції реформи місцевого самоврядування.

Про це він заявив, виступаючи на щорічному засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я створив нещодавно робочу групу, яка працюватиме над оновленням концепції реформи місцевого самоврядування. Фактично з 1 квітня 2014 року цей документ не переглядався і план дій по ньому не оновлювався. Ми повинні системно підійти до оновлення плану дій, тому що за 4 роки маємо  вже свій власний досвід  успіху і помилок. Ми маємо це врахувати, щоб наступні 5 років не боротися за реформу, а робити її більш успішною”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Децентралізація: Президент пропонує підготувати нові зміни до Конституції

Глава уряду  зазначив, що у 2014-2015 рр була напрацьована необхідна законодавча база для створення стратегій регіонального розвитку, але, як свідчить аналіз даних, кошти, необхідні для реалізації стратегії, направляють на інші цілі.“Стратегії просто залишаються лежати на папері. Але в них є чіткі визначення тих завдань, які стоять перед громадою, в яких напрямках вони хочуть отримати успіх і туди треба інвестувати. Тому питання оновлення стратегій має надзвичайне значення”, - додав Гройсман.

Він обурився тим, що на місцях влада не докладає достатньо зусиль для того, щоб рівень життя людей поліпшився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-