Волкер завив, що Росія не виконує Мінські угоди й блокує дипломатичний процес

Волкер завив, що Росія не виконує Мінські угоди й блокує дипломатичний процес

Укрінформ
Російська Федерація замість дотримання Мінських угод усталює на Донбасі статус-кво через бутафорські вибори і блокує дипломатичний прогрес.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє в Тwitter Посольство США в Україні.

"Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих лідерів Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, усталює статус-кво через бутафорські «вибори» і блокує дипломатичний прогрес", - цитує дипустанова Волкера.

Він наголосив також, що випади Росії стосовно того, що Мінських угод не дотримується Україна, не відбивають дійсності. Так, ще з вересня 2014 року Росія не виконала низку вимог Мінських домовленостей.

Читайте також: Продаж дешевих продуктів і симуляція явки: в СБУ розповіли про"вибори" в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей проводять 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", вибиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-