Продаж дешевих продуктів і симуляція явки: в СБУ розповіли про

Продаж дешевих продуктів і симуляція явки: в СБУ розповіли про"вибори" в ОРДЛО

Фото
Укрінформ
"Вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей перевершили традиції СРСР: на дільницях продають хліб та овочі, "на телевізор" влаштовують мистифікації щодо високу явку.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Facebook.

"Спектакль розпочався. В кращих традиціях СРСР в ОРДЛО відбуваються так звані вибори. Кремлем поставлено завдання: до 12.00 повідомити про явку не менш 50% "виборців". Масово відбуваються містифікації, заради телевізійної картинки про "черги бажаючих проголосувати". На дільницях організували пункти з продажу дешевшого, ніж завжди хліба, але не більше 2 буханок у руки, овочів, олії. Показово, що найпопулярнішим кандидатом є Чак Норріс, за якого масово віддають голоси нечисельні "виборці". Навіть мобільний зв'язок і сайт так званого "центрвиборчкому" терористів не витримали такого відвертого фейку і категорично відмовилися працювати", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані вибори. Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", будуть вибирати як ватажків, так і "депутатів".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

12 вересня спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками із самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", нелегітимні і порушують логіку Мінського процесу.

Вісім держав-членів ООН 30 жовтня оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих Росією територіях сходу України так званих виборів у "Л/ДНР".

Читайте також: "Виборами" на Донбасі Москва ставить хрест на Мінському процесі - Ар'єв

Голова СБУ Василь Грицак 9 листопада заявив, що майбутнім "переможцям" фейкових виборів на окупованих територіях Донбасу в адміністрації президента РФ вже "намалювали" відсотки "підтримки" населення. Водночас, за даними СБУ, Росія через благодійний фонд перерахувала як мінімум 100 мільйонів рублів на потреби псевдовиборів в ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-