Євросоюз не визнає заплановані

Євросоюз не визнає заплановані "вибори" в ОРДЛО

Заява
Укрінформ
Європейський Союз засуджує заплановані на 11 листопада "вибори" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться в декларації високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"ЄС вважає, що "вибори", заплановані на 11 листопада 2018 року на непідконтрольних уряду територіях, що називаються "Луганською народною республікою" і "Донецькою народною республікою", є незаконними і неправомірними, і не буде їх визнавати", - йдеться в заяві.

ЄС засуджує ці "вибори", оскільки вони порушують міжнародне право, підривають домовленості Мінських угод, порушують суверенітет та закон України.

Як наголосила представник ЄС, Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів виключно в рамках українського законодавства і за стандартами ОБСЄ. Тому "вибори", заплановані на 11 листопада, є недійсними.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод мають виконуватися повністю і без подальших зволікань, починаючи як із всеосяжного припинення вогню і виведення важкої зброї, так і створення необхідних умов для політичних перетворень шляхом місцевих виборів", - йдеться у заяві.

Читайте також: Посольство США в Україні називає "вибори" в ОРДЛО фарсом

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані вибори.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовиборы на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-