Миротворці для Донбасу: спецпредставник США розповів про листи Суркова

Миротворці для Донбасу: спецпредставник США розповів про листи Суркова

Укрінформ
Позиція Росії перебуває дуже далеко від того, щоб прийняти рішення про введення справжньої миротворчої місії ООН на Донбас, яка забезпечила би мир і порядок у регіоні.

Таку оцінку висловив у четвер під час телефонної конференції спеціальний представник США у переговорах з питань України Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом літа й на початку осені я обмінювався листами з моїм російським колегою паном Сурковим, щоб засвідчитись, чи відбулося просування позиції РФ (по миротворцях – ред.). Його відповіді вказують на те, що Росія залишається дуже далекою від того, щоб погодитися зараз на справжню миротворчу місію ООН",- зауважив американський дипломат.

Він підкреслив, що Росія підтримує ідею введення сил ООН для захисту лише моніторингової місії ОБСЄ, але не з метою гарантування безпеки в усьому регіоні й створення безпечного середовища. Тобто, позиція Москви – залишити на місцях підтримувані РФ збройні угруповання та політичні утворення, зазначив він.

"Ці умови не відповідають Мінським угодам, які ні Україна, ні будь-хто з наших партнерів – Франція, Німеччина та інші – не можуть підтримати. Таким чином, ми не бачимо в цьому життєздатний шлях уперед", - наголосив американський дипломат.

Водночас, він висловив сподівання на продовження переговорів у цьому питанні. "Ми вважаємо діалог важливим", - зазначив Волкер.

Читайте також: Спецпредставник США планує зустрітися з Сурковим

Представник США також висловив переконання, що нинішня агресія на сході України "дуже дорого" коштує Росії, й до того ж це віддалило Україну від РФ в цивілізованому вимірі.

"Я не думаю, що це відповідає чиїмось інтересам – точно не інтересам Росії. Ціна життів у цьому конфлікті, фінансові витрати, втрати від санкцій, як ми бачимо сьогодні, шкодять Росії", - наголосив він.

У цьому зв'язку спецпредставник США висловив сподівання, що Москва почне шукати справжнє рішення. "І ми готові працювати разом з Росією, щоб знайти його", - підкреслив Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-