Президент підписав закон про кримінальну відповідальність за порушення кордону

Президент підписав закон про кримінальну відповідальність за порушення кордону

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання держкордону.

Про це свідчать дані на сторінці закону №7017 на сайті Верховної Ради

Так, у графі про дату та стан проходження документу зазначається, що 7 листопада закон "повернуто з підписом від Президента".

Як повідомлялося, ВР ухвалила закон, який запроваджує кримінальну відповідальність за незаконний перетин держкордону громадянами держави-агресора або іншими особами в інтересах агресора.

За ухвалення законопроекту №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону" в другому читанні та в цілому проголосували 243 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Читайте також: Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату

Відповідно до ухваленого закону, Кримінальний кодекс України доповнюється статтею, яка передбачає, що незаконний перетин кордону зазначеними особами поза пунктами пропуску або без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості, карається позбавленням волі на строк до 3 років. Водночас те саме діяння, вчинене повторно або групою осіб, пропонується карати позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Якщо ж такі дії вчиняються із застосуванням зброї, то покарання передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-