"Самого люцифера секретар": народні депутати склали листа Путіну

Фото
Укрінформ
Народні депутати підготували лист до президента РФ Володимира Путіна у відповідь на запровадження санкцій проти 322 громадян і 68 компаній з України на зразок відповіді запорозьких козаків на лист турецького султана. 

Відповідне звернення з трибуни парламенту оприлюднив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Минулого тижня Путін і уряд Російської Федерації ввели санкції проти 68 українських компаній і 322 громадян України, в тому числі більш ніж 120 народних депутатів України. Там є представники різних фракцій, найбільше - 44 народних депутати - від фракції "Блок Петра Порошенка". Ми, як народні депутати, вирішили від БПП дати відповідь пану Путіну на ці його дії. І відповідь ми хочемо дати в старовинному українському стилі, який нам показали ще наші пращури-запорожці. Колись, іще в 17-ому столітті, запорожці одному загарбнику - султану - відповіли своїм славновідомим листом. Його текст повністю підходить, щоб нам відповісти сьогодні Путіну", - пояснив Гончаренко. 

Відповідь запорозьких козаків на лист султана нардепи адаптували, замінивши відповідно слова "султан" і "турецький" та похідні від них, зокрема на слова "президент російський" і "Путін".

Разом із Гончаренком до трибуни вийшли також народні депутати Олег Барна, Богдан Онуфрик і Григорій Тіміш. Окрім них, "Лист до Путіна" підписали також Рефат Чубаров, Григорій Шверк, Олександр Співаковський, Владислав Севрюков та Ігор Артюшенко (всі з фракції "БПП").

Читайте також: Пам’ятну монету до саміту Трампа та Путіна випустили з трьома помилками

"Шановні колеги, на кого поклали санкції, хто хоче долучитись до підписання цього листа, - будь ласка, приєднуйтесь: разом відправимо нашу відповідь козацьку Путіну", - звернувся Гончаренко до представників інших фракцій і політичних сил у парламенті.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що вводить «спеціальні економічні заходи» щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

Фото із соцмереж та ІА Центр новин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-