У парламенті Канади відбулись слухання щодо підтримки України

У парламенті Канади відбулись слухання щодо підтримки України

Укрінформ
У Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони відбулись слухання стосовно підтримки України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, доповідачами на засіданні на тему “Канада й криза в Україні” були запрошені чотири члени Атлантичної ради.

“Те, що дехто називає кризою в Україні, насправді є кризою, викликаною агресією Кремля. Московська війна в Україні не лише має критичне значення для Києва, але також є дуже важливою для Заходу, оскільки саме Україна захищає нас від агресії Кремля. Москва не приховує свою дестабілізуючу мету”, - сказав присутнім у вступному слові колишній посол США в Україні Джон Гербст.

Читайте також: Канада і ЄС мають спільні погляди на ситуацію в Україні – декларація

Він закликав Канаду надати Україні летальну зброю та всіляку іншу допомогу.

“Якщо Москва програє на Донбасі, то її пригодницький апетит у Балтиці й деінде зникне. Таким чином, збільшення нашої допомоги Україні є розумним способом захисту союзників по НАТО й повоєнної безпекової структури, що забезпечувала процвітання й безпеку протягом останніх 25 років”, - наголосив екс-посол.

Читайте також: Три роки уряду Трюдо: на українському напрямі без різких рухів

Гербст наголосив, що “найбільшою негайною загрозою Заходу є ревізіоністський Кремль, тому нам варто вжити необхідні кроки для захисту себе й своїх інтересів”.

Додамо, що, окрім Джона Гербста, на запитання депутатів протягом слухання відповідали також Андерс Аслунд, Даніел Фрід й Адріан Каратницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-