У Раді Європи закликають Україну забезпечити виборчі права переселенців

У Раді Європи закликають Україну забезпечити виборчі права переселенців

Укрінформ
У Раді Європи закликали Україну повною мірою забезпечити право брати участь у виборах внутрішньо переміщеним особам з непідконтрольних районів Донбасу та окупованого Криму.

Про це йшлося у перший день 35-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що проходить 6-8 листопада у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«В Україні кількість внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з районів, охоплених зовнішньою військовою інтервенцією, а також у меншому масштабі після нелегальної анексії Росією Криму, становить майже 1,7 млн осіб. Багато з них перебувають у надзвичайно скрутному становищі щодо дотримання своїх прав, зокрема, відносно своїх прав голосувати у 2014 році на парламентських виборах та у 2015-му на місцевих», - йдеться в ухваленій у вівторок на конгресі доповіді нідерландського політика Йоса Вінена.

Читайте також: Гройсмана просять врегулювати проблеми з виплатами переселенцям

Як наголошується у документі, внутрішньо переміщені особи в Україні повинні отримати фактичну можливість брати участь у виборах, зокрема, через усунення перепон, пов’язаних з надмірними вимогами щодо отримання реєстрації за місцем проживання.

«Внутрішньо переміщені особи повинні отримати можливість особисто обирати виборчий округ за реєстрацією», - наголосили в РЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-