Гройсмана просять врегулювати проблеми з виплатами переселенцям

Гройсмана просять врегулювати проблеми з виплатами переселенцям

Укрінформ
Правозахисні організації направили відкритого листа Прем'єр-міністру України з проханням узяти під особистий контроль врегулювання проблеми із соціальними та пенсійними виплатами для внутрішньо переміщених осіб.

Про це журналістам заявила менеджер з адвокації Центру інформації про права людини Альона Луньова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз підписуємо і надсилаємо листа до Гройсмана з усіма нашими пропозиціями щодо змін до низки чинних постанов Кабміну", - зазначила Луньова.

У зверненні правозахисники пропонують, зокрема, припинити відштовхуватись у виплатах для вимушених переселенців від реєстрації як переселенців.  

"Ми закликаємо український уряд розірвати зв'язок між реєстрацією як перселенців і доступом до пенсії... Також росте державний борг перед пенсіонерами через часті помилкові перевірки", - зауважила польова радниця та голова відділу з питань захисту переселенців представництва УВКБ ООН в Україні Асель Ормонова.

Також представники правозахисних організацій закликають уряд надати пенсіонерам-переселенцям можливість звертатися в будь-яке відділення Пенсійного фонду та отримувати належні виплати на банківський рахунок.

"При цьому періодично пенсіонер з тимчасово окупованої території має виїздити на підконтрольну територію України і проходити ідентифікацію так, як це у загальному порядку роблять й інші пенсіонери", - додала Луньова.

Читайте також: Порошенко підписав Закон щодо забезпечення соціальним житлом переселенців

Окремо правозахисники наголосили на необхідності перегляду чинної постанови №365 Кабміну.

У свою чергу ініціатори відкритого звернення просять Гройсмана провести міжвідомчу нараду для узгодження всіх змін з питання доступу пенсіонерів-переселенців до належних їм виплат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-