Нападом Філліпса на українського посла в Австрії займеться поліція

Нападом Філліпса на українського посла в Австрії займеться поліція

Ексклюзив
Укрінформ
Відразу після нападу прокремлівського провокатора Грема Філліпса на посла України в Австрії Олександра Щербу біля будівлі дипустанови у Відні була викликана поліція, яка зафіксувала інцидент та відповідну скаргу.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Австрії повідомив сам Олександр Щерба.

"Поліцейські зафіксували мою скаргу та записали свідчення. Які далі будуть дії поліції, то вже інша справа", - сказав дипломат.

За словами Щерби, поліція має знати про такі інциденти. "Людина приходить до іноземного посольства, кричить, що посол від нього ховається, а коли посол виходить, то починає ображати його словесно, а потім і взагалі штовхати. Поліція про це має знати", - зазначив він.

Як повідомлялося, прокремлівський пропагандист Грем Філліпс прийшов у понеділок до будівлі посольство України в Австрії та розпочав зйомку свого чергового провокаційного ролика. Після того як посол Олександр Щерба раптово підійшов до нього поговорити, той спочатку розгубився, а потім почав словесно ображати дипломата, штовхати в груди та провокувати на бійку. Зокрема, пропагандист називав дипломата фашистом.

Раніше кремлівський пропагандист заявив, що створює власний список українських посадовців, які "відкрито підтримують тероризм". Туди він вніс і посла України в Австрії Олександра Щербу.

Читайте також: Кремлівський пропагандист Філліпс накинувся на посла України в Австрії

Грем Філліпс - британець, відомий своїми пропагандистськими сюжетами для російських телеканалів Russia Today і "Звезда", в яких висловлював підтримку бойовикам на Донбасі. Він здійснює різноманітні провокації проти України в інтересах Кремля.

Однією з останніх провокацій Філліпса стала наруга над могилою лідера ОУН Степана Бандери у німецькому Мюнхені 15 жовтня. Він зірвав українські прапори на місці поховання і прикріпив до могильного хреста банер з написом "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Фото: vesti.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-