Санкції свідчать, що Росія не має наміру припиняти війну - Климпуш-Цинцадзе

Санкції свідчать, що Росія не має наміру припиняти війну - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Санкційний список Російської Федерації щодо українців є свідченням того, що ця країна не має наміру припиняти війну.

Таку думку висловила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе журналістам у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас це чіткий сигнал того, що Російська Федерація не збирається вести реальну роботу з наближення миру. Це чіткий сигнал того, що Кремль продовжує війну у гібридний спосіб. Якщо це можна зробити санкційним списком щодо українців, то вони це роблять. Якщо це можна зробити інформаційною атакою, вони це роблять. Якщо це можна зробити кібератакою, вони це роблять. І це поза тим, що вони щодня продовжують вбивати на окупованих територіях наших співвітчизників. Тому це просто демонстрація Росією продовження налаштованості на війну", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Урядовець зазначила, що наявність її імені у цьому списку ніяк не вплине на її роботу чи долю. "Я увесь час працюю як державник і відстоюю національні інтереси України, тому це жодним чином не вплине на мою роботу", - сказала вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, вона і до цього списку була нев'їздною до Росії. "А те, що мене якось економічно обмежили, то це просто смішно, бо у мене немає ніяких інтересів у РФ, ні рахунків там, тому навіть цікаво, як це на мене може вплинути", - сказала представник уряду.

Климпуш-Цинцадзе вважає, що українській стороні взагалі не варто стільки уваги приділяти обговоренню цього списку. "Він вкинутий до нас гібридно для того, щоб ми з'ясовували, хто більший друг чи ворог для РФ", - долала вона.

Читайте також: Санкційний список РФ є операцією прикриття для проросійських кандидатів - БПП

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду про введення спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній. Так звані спеціальні економічні санкції проти України передбачають блокування (замороження) безготівкових коштів, електронних цінних паперів та власності на території Росії, заборону на переведення коштів за межі Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-