Санкційний список РФ є операцією прикриття для проросійських кандидатів - БПП

Санкційний список РФ є операцією прикриття для проросійських кандидатів - БПП

Укрінформ
Санкційний список, який склали у Кремлі щодо українських політиків, є операцією прикриття проросійських кандидатів перед виборами. 

Про це заявив голова парламентської фракції “БПП” Артур Герасимов, інформує прес-служба партії.

«У санкційному списку Кремля є і дуже багато достойних людей, для яких це є визнання їх заслуг перед Україною і сигнал про те, що ми все робимо вірно. У списку майже вся команда Президента України: члени Адміністрації Президента, дипломати, голови парламентських делегацій в європейських інституціях…”, - наголосив Герасимов.

Він також пояснив, чому у цьому списку немає Президента Петра Порошенка.

“Дуже багато питань задають, чому там немає прізвища Президента України, але, як ви знаєте, згідно з міжнародноою практикою, голів держав та урядів не включають в санкційні списки. Якби Росія це зробила, то це був би постріл собі в ногу – вони відкрили би шлях для включення Володимира Путіна в списки осіб, до яких застосовано міжнародні санкції», – підкреслив Герасимов.

Як повідомляв Укрінформ, голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що вводить «спеціальні економічні заходи» щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

Санкції поширюватимуться на 322 фізичні особи та 68 юридичних осіб. Серед них - судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради України VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-