Канада відрядить в Україну спостерігачів на час виборів — МЗС

Канада відрядить в Україну спостерігачів на час виборів — МЗС

Укрінформ
Канада має намір відрядити в Україну велику спостережну місію під час президентських і парламентських виборів наступного року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у відповіді міністерства закордонних справ Канади на електронну петицію.

“Уряд Канади рішуче налаштований надіслати велику та ефективну моніторингову місію на майбутні президентські та парламентські вибори в Україні й працюватиме з міжнародними партнерами над забезпеченням вільного та чесного виборчого процесу”, - зазначається у документі, підписаному міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

У тексті наголошується, що глава МЗС Канади “визначила власним пріоритетом відновлення суттєвої ролі Канади у спостереженні за виборами по всьому світу”. “Мається на увазі фінансування міжнародних програм допомоги, направлення канадських дипломатів для роботи та спостереження, а також твердий намір відігравати важливу роль у моніторингу та підтримці майбутніх виборів в Україні”, - зауважили в МЗС.

Читайте також: У Торонто посилили захист синагог після піттсбурзської стрілянини

Зазначимо, що петиція мешканця Вінніпега Ніка Кравця із закликом до уряду Канади направити спостережну місію за виборами в Україні була зареєстрована у парламенті депутатом від опозиційної Консервативної партії Джеймсом Безаном півроку тому. Вона отримала у півтора рази більше підписів, ніж необхідно для отримання офіційної відповіді уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-