Меркель про Донбас: У нас немає нічого іншого, крім Мінських угод

Меркель про Донбас: У нас немає нічого іншого, крім Мінських угод

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель наполягає на тому, що Мінські домовленості – єдиний механізм досягнення миру на Сході України, і їх потрібно виконувати.

Про це вона заявила у Києві на прес-конференції після переговорів з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас немає нічого іншого, крім Мінських домовленостей. Тому дуже важливо, щоби Україна виконувала свої зобов'язання, навіть якщо це важко. Німеччина буде на боці України на цьому шляху”, - запевнила канцлер.

За її словами, в межах Мінського процесу відбувається тісна співпраця, однак, на жаль, стабільного перемир'я немає, продовжують гинути люди.

Читайте також: Світ ніколи не визнає фейкові вибори на Донбасі - Порошенко

Глава уряду ФРН вважає, що потрібно посилити зусилля у тому, що стосується зон розведення сил і засобів.

Вона додала, що Берлін і Київ спільно працюють над тим, аби започаткувати миротворчу місію ООН на Донбасі з метою досягнення сталого миру.

Водночас Меркель подякувала за це Верховній Раді за ухвалення закону про продовження особливого статусу для Донбасу, зауваживши, що розуміє, наскільки нелегко це було.

Вонга підкреслила, що у майбутньому в регіоні мають бути проведені місцеві вибори за українським законодавством.

Укотре кандцлер запевнила у підтримці Берліном територіальної цілісності України, недоторканності її кордонів та право самій обирати свій шлях.

Меркель також наголосила на важливості проведення реформ в Україні, деякі з яких просуваються досить успішно. Особливо вона відзначила реформу з децентралізації – саме за неї відповідає в межах ЄС німецька сторона.

Як відомо, канцлер ФРН Ангела Меркель перебуває з другим за останні 4 роки візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-