Світ ніколи не визнає фейкові вибори на Донбасі - Порошенко

Світ ніколи не визнає фейкові вибори на Донбасі - Порошенко

Фото
Укрінформ
Проведення на Донбасі чесних, прозорих, демократичних виборів відповідно до українського законодавства та стандартів ОБСЄ - єдиний шлях до врегулювання ситуації. 

Про це Президент Петро Порошенко наголосив під час спільної прес-конференції з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Єдиним шляхом врегулювання ситуації є проведення на Донбасі чесних, прозорих, демократичних виборів відповідно до українського законодавства, як це і зазначено у документах мінського процесу, документах, де є вимога, щоби вибори відповідали стандартам ОБСЄ", - заявив глава держави.

Візит Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель до України/ Фото: Михайло Марків

Він наголосив, що здійснити це можна лише після виведення всіх незаконних збройних формувань і військової техніки. "Виведення та роззброєння бойовиків та найманців, дотримання принципів політичного плюралізму, багатопартійності, рівних можливостей, можливостей доступу до ЗМІ, відновлення з цією метою українського теле та радіомовлення на всій території Донбасу", - додав глава держави. 

Порошенко підкреслив: "Нинішні фейкові вибори, як і попередні, є нікчемними з юридичної точки зору і такими, що не будуть мати жодних правових наслідків. Їхні так звані результати ніколи не будуть визнані міжнародною спільнотою".

За словами Президента, разом із канцлером Меркель вони скоординували підходи щодо засудження фейкових виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, організованих Російською Федерацією. "Вони ("вибори" - ред.) є яскравим свідченням неготовності Кремля до мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Такі явно провокативні дії Москви повністю суперечать букві і духу Мінських домовленостей", - підкреслив Порошенко. 

Він нагадав, що це не перша спроба Російської Федерації підірвати Мінський процес: "Ми пам'ятаємо 2014 рік, і до і після підписання Мінського протоколу і Мінського меморандуму, де була схвалена так звана лінія зіткнення, після ухвалення закону України про особливий порядок місцевого самоврядування, коли були призначені на грудень місцеві вибори, в односторонньому порядку фейкові вибори були Російською Федерацією організовані в листопаді".

Читайте також: Порошенко навів Меркель нові докази російських злочинів проти України

Як повідомляв Укрінформ, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори".

МЗС України заявляв, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані "позачергові вибори" на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-