Справа про держзраду: голову «РИА Новости-Украина» лишили під вартою

Справа про держзраду: голову «РИА Новости-Украина» лишили під вартою

Укрінформ
Херсонський міський суд Херсонської області продовжив термін тримання під вартою керівнику «РИА Новости-Украина» Кирилу Вишинському, якого підозрюють у державній зраді, до 28 грудня.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі суду.

"Клопотання слідчого було задоволено. Продовжено строк тримання під вартою до 28 грудня", - поінформували в суді.

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Читайте також: Вишинський поскаржиться на слідчу суддю до ВРП - адвокат

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді, і він був затриманий.

16 травня Вишинського етапували з Києва в Херсон, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, яка веде його справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-