Вишинський поскаржиться на слідчу суддю до ВРП - адвокат

Вишинський поскаржиться на слідчу суддю до ВРП - адвокат

Укрінформ
Керівник "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський, обвинувачуваний у держзраді, подаватиме скаргу до Вищої ради правосуддя на дії судді Херсонського міського суду Галини Радченко.

Про це заявив у середу ввечері журналістам у Херсонському міському суді адвокат Вишинського Андрій Доманський після розгляду судом його заяви про відвід слідчого судді Галини Радченко, яка у середу мала розглядати клопотання слідства про продовження Вишинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд відмовив стороні захисту в задоволенні заяви про відвід, не знайшов підстав. Проте раніше були значні порушення, що дає можливості нашому підзахисному звернутися до відповідних компетентних органів щодо дій судді (Галини Радченко - ред.). Це, зокрема, до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дії судді. Я думаю, що Кирило Вишинський цим скористається, і буде відповідна скарга", - заявив Доманський.

Як наголосив адвокат, Вишинський "сам тільки що зазначив (на судовому засіданні, де розглядалась заява про відвід слідчого судді - ред.), що він буде реалізовувати свої права".

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Доманський зазначав, що причиною заявленого стороною захисту відводу є те, що суддя Радченко вже розглядала ряд клопотань у даній справі. Також адвокат вважає, що у судді Радченко до його підзахисного "не зовсім неупереджене ставлення, і в зв'язку з цим ми заявили відвід".

1 листопада суддя Херсонського міського суду Дмитро Гонта відмовив захисту Вишинського у відводі слідчого судді Галини Радченко.

Читайте також: Cуд відмовив захисту Вишинського у відводі слідчого судді

15 травня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим спільно із СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, яка веде його справу. Термін арешту Вишинського було продовжено до 13 вересня. Пізніше арешт Вишинського продовжили до 4 листопада.

Фото: politeka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-