Швеція в ООН: Незаконні вибори в

Швеція в ООН: Незаконні вибори в "Л/ДНР" порушують Мінські домовленості

Укрінформ
Швеція виступила категорично проти визнання законності так званих місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу та заявила, що їх проведення порушить Мінські домовленості.

На цьому наголосив у вівторок під час відкритого засідання РБ ООН по ситуації на сході України заступник постійного представника Швеції при ООН посол Карл Скау, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Так звані вибори на Донбасі, заплановані на листопад, є явним порушенням Мінських домовленостей. Ми закликаємо Росію взяти на себе відповідальність та використати вплив (на "владу" в окупованих регіонах України – ред.), а також уникнути проведення цих виборів", - заявив шведський дипломат.

Читайте також: Росії не вдалося організувати виступ у Радбезі ООН представника "Л/ДНР"

Він підкреслив: Мінські домовленості чітко заявляють, що вибори мають проходити лише після встановлення відповідних умов у плані безпеки, а також відповідно до українського законодавства, стандартів ОБСЄ і під моніторингом БДІПЛ ОБСЄ.

Представник Швеції також закликав Росію "гарантувати, що збройні формування, які контролюють окремі регіони Донецької і Луганської областей, виконували умови припинення вогню". Крім того, за його словами, РФ також має "покласти край всій військовій і фінансовій допомозі цим формуванням".

Читайте також: Безпілотник ОБСЄ зник над окупованою територією - штаб ООС

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку проходить відкрите засідання РБ ООН по ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-