Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію

Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію

Укрінформ
Під час робочого візиту Президента України Петра Порошенка до Білорусі було підписано низку двосторонніх документів про співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У присутності глав двох держав було підписано Угоду між Україною та Білоруссю про реадмісію, метою якої є створення правових підстав, необхідних для встановлення та розвитку міждержавного співробітництва у сфері реадмісії осіб, що дозволить мінімізувати негативні наслідки, які породжуються незаконною міграцією, та підвищити ефективність спільної боротьби з незаконною міграцією шляхом удосконалення правового регулювання цієї діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, документ підписали голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк та міністр внутрішніх справ Республіки Білорусь Ігор Шуневич.

Угода на основі взаємності визначає швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які перебувають на територіях України та Білорусі нелегально.

Підписання угоди сприятиме розвитку добросусідських відносин між країнами, а також дотриманню Україною своїх обов’язків перед світовою спільнотою щодо запровадження ефективних важелів здійснення державної політики в сфері реадмісії осіб.

Читайте також: Порошенко і Лукашенко провели зустріч "віч-на-віч"

Окрім того, міністри закордонних справ двох країн Павло Клімкін та Володимир Макей підписали План консультацій між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Республіки Білорусь на 2018-2019 роки.

Було підписано також Угоду між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством спорту і туризму Республіки Білорусь про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту. Підписи під документом поставили міністр закордонних справ України Павло Клімкін та перший заступник міністра спорту і туризму Республіки Білорусь В'ячеслав Дурнов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-