У Лукашенка анонсували на завтра зустріч з Порошенком у Гомелі

У Лукашенка анонсували на завтра зустріч з Порошенком у Гомелі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко 26 жовтня візьме участь у засіданні першого Форуму регіонів Білорусі та України, який пройде у Гомелі. Очікується також, що Порошенко зустрінеться з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному інтернет-порталі президента Республіки Білорусь.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко 26 жовтня візьме участь у пленарному засіданні першого Форуму регіонів Білорусі та України, який пройде в місті Гомелі. Очікується, що захід також відвідає Президент України Петро Порошенко", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що до участі і виступів на основному майданчику форуму глави держав проведуть зустріч у форматі "віч-на-віч". Головний акцент під час переговорів буде зроблений на питаннях розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва двох країн через призму потенціалу прямих контактів на рівні регіонів.

"За підсумками форуму очікується підписання ряду документів та укладення домовленостей, спрямованих на розширення співробітництва по всьому спектру напрямів білорусько-української взаємодії", - повідомили також у прес-службі білоруського президента.

Читайте також: Лукашенко висунув претензії Росії

Водночас на сайті Президента Україні анонс про візит Порошенка до Білорусі поки відсутній.

Як повідомляв Укрінформ, у Гомелі в четвер розпочався перший Форум регіонів України і Республіки Білорусь, який триватиме 25-26 жовтня.

Як поінформували в посольстві України і Білорусі, в рамках першого дня форуму також відбудеться сьоме засідання Українсько-білоруської ради ділового співробітництва, пройдуть переговори між представниками українських і білоруських компаній і ряд інших заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-