Лукашенко висунув претензії Росії

Лукашенко висунув претензії Росії

Відео
Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко поскаржився на російську владу, звинувативши її в порушенні двосторонніх домовленостей у нафтогазовій сфері.

Заяву Лукашенко оприлюднив телеканал "Білорусь 1".

Зокрема, за словами Лукашенка, його країна недоотримує митні виплати від реекспорту російської нафти. Білоруський лідер нагадав, що в квітні 2017 року з Росією обговорювалася ціна на газ і саме тоді сторони домовилися про зарахування до бюджету.

"Ми знайшли з Путіним вихід, підключивши нафту - так звана перетаможка, коли 6 мільйонів тонн російської нафти ми могли продавати, а митні збори зараховувалися б у наш бюджет. А потім нафта "підскочила" і нам у бюджет потрапило трохи більше грошей, ніж розраховували тоді російські експерти і уряд. Але якби ціна впала, ми б отримали тоді взагалі лише половину", - наголосив очільник Білорусі.

Читайте також: Лукашенко пояснив, чому він змінив уряд

За його словами, на момент домовленостей нафта коштувала близько 40 - 50 доларів за барель. Суть свого обурення Лукашенко пояснив тим, що росіяни припинили перераховувати частину коштів до бюджету Білорусі, порушуючи існуючі домовленості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-