Проект резолюції ЄП пропонує призначити спецпосланника щодо Криму і Донбасу

Проект резолюції ЄП пропонує призначити спецпосланника щодо Криму і Донбасу

Укрінформ
У Європарламенті наголошують на необхідності призначення спеціального представника ЄС з питань Криму і Донбасу.

Про це йдеться у проекті резолюції щодо ситуації в Азовському морі, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Європарламент закликає високого представника ЄС – віце-президента Єврокомісії ретельно відслідковувати розвиток безпекової ситуації в Азовському морі, беручи до уваги зростання можливості потенційного конфлікту в Європі, що матиме великі безпекові наслідки, які напряму торкнуться ЄС і країн-членів. У цьому зв'язку ЄП вважає, що найбільш ефективним буде призначення спеціального посланника ЄС щодо Криму та регіону Донбасу, який також буде відповідальним за Азовське море", - йдеться у проекті документа.

Європарламентарії також закликали високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки виступити з пропозиціями, щоб мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні також включав спостереження за загостренням ситуації в Азовському морі.

Читайте також: Європарламент готує жорстку резолюцію про дії Росії в Азовському морі

Європарламент проголосує зазначену резолюцію у четвер.

Як повідомляв Укрінформ, російські силовики затримують в акваторії Азовського моря судна, що прямують до українських портів. Такі дії агресора є порушенням міжнародного морського права, спрямованим на підрив економічних, політичних та безпекових інтересів України у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-