Столтенберг нагадав Росії про її власні зобов’язання в Азовському морі

Столтенберг нагадав Росії про її власні зобов’язання в Азовському морі

Укрінформ
Союзники по НАТО занепокоєні діями Росії в Азовському морі та закликають її виконувати власні міжнародні зобов’язання, у тому числі не перешкоджати свободі навігації в цьому регіоні.

Про це у середу 24 жовтня в Брюсселі під час прес-конференції заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми занепокоєні поведінкою Росії в Азовському морі. Така російська поведінка є частиною того, що ми вже бачили в цьому регіоні: незаконну анексію Криму, дії Росії з дестабілізації на Сході України, російську підтримку військових дій на Донбасі", - зазначив керівник Альянсу.

Він нагадав, що нещодавно обговорював цю ситуацію з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у штаб-квартирі НАТО.

"Я висловив тоді повну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, включаючи свободу навігації. Для України важливо мати відкриті та вільні шляхи комунікацій в Азовському морі. Але це є також важливим для підтримання балансу, для наших кораблів і для наших відносин з Україною. Ці проблеми мають знайти відповідь. Росія має поважати власні міжнародні зобов’язання, включаючи свободу навігації", - зазначив Столтенберг.

Читайте також: Європарламент готує жорстку резолюцію про дії Росії в Азовському морі

Він також повідомив, що військово-морська частина є вагомою складовою навчань НАТО Trident Juncture 2018, які розпочнуться 25 жовтня у Норвегії. Навчання проходитимуть як на суходолі, так і в морі, до них залучатимуться близько 65 кораблів та суден, які відпрацьовуватимуть різноманітні завдання, від протидії умовному противнику до практичного виконання транспортних перевезень в інтересах операції морськими шляхами.

Фото: Flickr/NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-